Managed hosting door True

Discussie

Een numpad op je touchpad, eindelijk!

 

Handzame 13" en 15"-laptops in het hogere segment betekent meestal: klein en licht. In dat geval ontbreekt het soms oh zo onmisbare numpad. Opties dat aan te zetten door een functie in te schakelen en dan een deel van het normale toetsenbord te gebruiken zijn er wel, maar ideaal is anders. Nu heeft Asus een Zenbook gepresenteerd met een numpad op het touchpad. Handig?

Bent u zo'n cijferaar die met hoge snelheid het numerieke gedeelte van het toetsenbord sneller doet slijten dan de letters? Dan is de kans groot dat uw laptop in de categorie 'groot' valt omdat daar tenminste nog een numeriek gedeelte opzit. Andere mogelijkheden zijn er natuurlijk ook, zoals een externe numpad die met een usb-kabel aan te sluiten is.

Dat kan handiger dachten ze bij Asus: we zetten een numeriek gedeelte óp het touchpad. De volgorde van de toetsen is wel iets anders. Zo zitten alle tien cijfers en de punt in de linker drie kolommen en zit de rest van de toetsen ( /, *, -, + en enter) in de rechter twee kolommen. Tactiele feedback is er niet en als je het Numberpad(zoals Asus het noemt) aanstaat indrukt, functioneert het geheel als muisklik.

Wat denkt u, handig?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6444644). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.