Managed hosting door True

Discussie

Estland ziet zichzelf als het beloofde land

 

Het land waar u elektronisch burger van kunt worden (handig voor bedrijfsbelastingen) wil nu ook graag mensen - eh, ict'ers - van vlees en bloed. Ook uit Nederland. Daarom startte het land een wervingscampagne Career Hunt. Iets voor u?

Omdat het land niet bepaald bulkte van het geld nadat het uit de invloedssfeer van Moskou kwam, zocht het goedkope oplossingen. Vrijwel alles met opensourcesoftware en een id-kaartsysteem gebaseerd op Public Key Infrastructure (da's dus geen blockchain). Het it-budget van het land is iets van negentig miljoen euro. Klinkt niet veel, maar het land vertrouwt zijn programmeurs.

Nederland heeft het niet slecht voor elkaar met z'n DigiD, maar Estland gaat nog een paar stappen verder. Veel inwoners heeft Estland echter niet. Slechts 1,3 miljoen. Ze zoeken dus meer ict'ers. Ook uit Nederland. Estland roemt de Nederlanders om hun vindingrijkheid en beheersing van de Engelse taal. Over lonen hebben ze het niet, maar dat is ook niet chique, praten over geld. Iets voor u, zo'n landenswitch of zijn er te veel nadelen aan Estland?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6443478). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.