Managed hosting door True

Discussie

Wetransfer koopt bedrijf in VS; krijgt EU meer 'clout'?

 

Overname handen schudden

Tech en EU, het is geen ondergeschoven kindje, maar technieuws in de EU gaat, buiten gespecialiseerde media, vaak níet over Europa.Toch lijkt het de laatste jaren steeds meer om te draaien richting Europa, dus ook buiten de EU. 'We' hebben steeds meer in de melk te brokken en dan hebben we het niet alleen over de Spotify's van deze wereld. Nee, 's lands bestandsdeeldienst Wetransfer doet het ook goed. Komt Europa eindelijk los? Krijgt Europa eindelijk 'clout', ofwel invloed, dan wel politieke macht.

Silicon Valley is inmiddels voor iedereen onbetaalbaar. Reizen duurt eeuwen. Verhalen over mensen die om vier uur opstaan om voor de file uit twee uur naar een of ander kantoor in de Valley te rijden en vervolgens om acht uur 's avonds thuis zijn en het gek vinden dat ze het leven niet meer zien zitten. Europa lijkt net wat relaxter en er komt bepaald niet minder vandaan. Het is alleen wat minder goed gegroepeerd.

Toch wordt de 'clout' van Europa steeds een stukje groter op het wereldtoneel, of is het slechts een illusie en lopen we allemaal heel ver achter bij China? Of is dat eigenlijk een illusie? Wie durft het te zeggen?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6436732). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.