Managed hosting door True

Discussie

Twee-factor-authenticatie-opvoeding via game

 

Mensen met kinderen kunnen slecht om Fortnite heen, maar gelukkig helpt de game in de opvoeding: als je twee-factor-authenticatie (2fa) instelt, krijg je een cosmetische upgrade! De upgrade heet Boogie Dow. Slim om mensen (kinderen/jeugd) te leren overal 2fa in te gaan stellen?

Het verdienmodel van spelletjesleverancier Epic Games met Fortnite is free to play. Dat heeft ze geen windeieren gelegd: in nog geen jaar tijd is er al meer dan een miljard dollar aan in-game aankopen gedaan. Daar zitten veel van die cosmetische upgrades in. Deze  Boogie Down is dus gratis, je moet alleen doen wat je al tijden wilde (dat je kinderen zouden) doen: 2fa aanzetten.

Fortnite schijnt trouwens een raar bij-effet te hebben: mensen (kinderen) die dansjes uit de game nadoen. Nou ja, het zorgt voor wat broodnodige beweging. Maar voordat dansjes zorgen voor een soort van biometrische 2fa...

Wat denkt u, Is het, misschien ook voor volwassenen een goed idee om ze via gamification aan de 2fa te krijgen, of gebeurt dat al?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6436695). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.