Managed hosting door True

Discussie

Venezuela en z’n petrodollar: heilzame weg?

 

Hyperinflatie komt steeds vaker in het nieuws en daar is Venezuela geen onbekende in. Nu heeft Maduro besloten dat de Venezolaanse munt bolivar wordt gekoppeld aan een cryptomunt die gekoppeld is aan de waarde van een vat olie... de Petro. De nieuwe bolvar heet sovereign bolivar. Slimme zet of bijzonder interessante scam?

Wie zich met cryptovaluta bezighoudt, is inmiddels wel her en der een scam tegengekomen. De mantra Do Your Own Research heeft helaas niet altijd het gewenste resultaat. De Petro zou drie miljard dollar hebben 'opgehaald' tijdens zijn 'initial coin offering' (niemand die dat kan bevestigen) en de technische details zijn nihil (het draait op NEM).

Maar scam of niet, het is wel voor het eerst dat een officiële staatsmunt gekoppeld is aan een door de staat gemaakte cryptomunt. Of het een ideale situatie is moet nog blijken, de vlucht naar andere cryptomunten en fiatgeld door de beter bemiddelden is nog in volle gang.

Wat denkt u, staten die cryptovaluta uitbrengen, een heilzame weg?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6434900). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.