Managed hosting door True

Discussie

Google Assistent nu twee weken in het Nederlands

 

De Google-assistent is sinds 26 juli beschikbaar in het Nederlands en alleen beschikbaar op Android-telefoons en iPhones, maar niet op Google Home. Dus het is nog even wachten tot je 'slimme' speaker ook Nederlands spreekt. Heeft u het al getest?

Het heeft lang geduurd, de Google Assistent was al sinds 2016 in het Engels, Frans en Duits beschikbaar, en pas nu in het Nederlands. Dat is niet zonder reden: een normale vertaalmachine zou bepaalde dingen niet helemaal goed begrijpen. Zo gebruiken we in onze taal bepaalde woorden die niet direct in het woordenboek zijn terug te vinden. 'Ik ga even naar de Appie' betekent dat je naar een van de grootste Nederlandse grootgrutters gaat.

Heeft u Google Assistent al getest of heeft u andere ervaringen met de 'slimme' hulpjes, bijvoorbeeld Apple, Amazon of Microsoft?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6429784). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.