Managed hosting door True

Discussie

Beveiliging gezondheidszorg moet omhoog

 

zorg

De adoptie van beveiligingsmaatregelen gaat in de zorg veel langzamer dan in bijvoorbeeld de financiële- en retail-industrie. Kwalitatief hoogwaardige gezondheidszorg behoeft echter net zoveel kwalitatief hoogwaardige beveiliging.

Dit zegt Computable-expert Henk van der Heijden in zijn opinie ‘Gezondheidszorg vraagt hoogwaardige beveiliging’. In zijn opinie zegt hij onder meer dat ransomware, kwaadaardige software die bestanden of zelfs een hele computer in gijzeling neemt en waar je na betaling van losgeld weer toegang tot krijgt, ziekenhuizen miljoenen kost, terwijl diefstal van data hun reputatie over de hele wereld beschadigt. In een reactie beaamt lezer Hans van Veenendaal dat de gezondheidszorg een inhaalslag moet maken. Bent u het hiermee eens of is de beveiliging van de gezondheidszorg volgens u up to date?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6417409). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.