Managed hosting door True

Discussie

Wordt cybercrime nog veel erger?

 

misdaad

Als we auteur Marc Goodman van het boek 'Cybercrime en cyberwar. De toekomst van de misdaad in een wereld die altijd online is' moeten geloven, staan we nog maar aan het begin van een ware hausse aan een lange periode van cybercrime. Maar is dat wel zo? Of maakt hij ons alleen maar bang?

Dagelijks worden we opgeschrikt door berichten dat er weer ergens een DDoS aanval is geweest, een internetaanval waardoor een website onbereikbaar wordt. Of dat netwerken worden overstelpt met phising-berichten, een vorm van oplichting op het internet waar slachtoffers vaak met een email naar een valse website van bijvoorbeeld een bank worden gelokt. Volgens Marc Goodman is dat echter een waarschuwing voor wat ons nog allemaal te wachten staat. Als we hem moeten geloven, kunnen we beter stoppen met de informatie technologie, want vechten tegen cybercrime is dweilen met de kraan open. Heeft hij gelijk of kunnen we het gevaar een halt toeroepen?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6416021). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.