Managed hosting door True

Discussie

Barbertje Google moet weer hangen

 

Android

De Europese Commissie heeft Google weer een boete opgelegd. De internet-gigant moet nu ruim vier miljard euro betalen voor vermeend machtsmisbruik. Google wordt gestraft omdat het smartphone-fabrikanten, die Android als besturingssysteem op hun telefoon installeerden, verplichtte ook applicaties van de software-eigenaar te installeren.

De opstelling van de EC vertoont veel gelijkenis met een eerdere strafbepaling die aan Microsoft werd opgelegd, dat in het verleden machtsmisbruik van Windows werd verweten. Eerdere versies van dat besturingssysteem waren standaard voorzien van de brouwser Internet Explorer. Microsoft verplichtte leveranciers van pc’s destijds hun systemen met Windows op de markt te brengen.

Een andere boete voor Google ligt nog in het verschiet, maar de gigant zal er weinig tranen om laten. Apple is in deze een lachende derde, de leverancier wordt door de EC niets verweten. Zelfs niet dat Apple het ‘open’ besturingssysteem alleen maar toestaat op eigen smartphones en dus ook eigen applicaties standaard kan en mag leveren.

Vraag is dus of Google terecht wordt gestraft (net als Microsoft) en Apple rustig zijn gang kan gaan? Wat vindt u?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6413850). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.