Managed hosting door True

Discussie

Is de studie kunstmatige intelligentie een hype?

 

Studenten

Nederlandse universiteiten hebben een groot probleem. De studierichting Kunstmatige Intelligencie is bij veel universitaire instellingen overboekt. Studiestops voor het komende leerjaar dienen zich dan ook overal aan. Het is nu nog niet bekend of dit ook voor Belgische universiteiten geldt.

De aanwas van studenten voor een studie waar kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) een belangrijk deel van uitmaakt, is overweldigend. Reden voor een aantal universiteiten om in ai geïnteresseerde studenten een halt toe te roepen. Vreemd eigenlijk, want kunstmatige intelligentie is niet van de laatste tijd. Ruim voor de eeuwwisseling werd er al over gesproken, maar toen was het waarschijnlijk nog een toekomstdroom. Vandaag de dag zien we het echter al om ons heen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar alle robot-ontwikkelingen die plaatsvinden. Wellicht is de aanwas van studenten in deze richting maar van tijdelijke aard, omdat het nu een ‘hot item’ is. Wat denkt u?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6409009). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.