Managed hosting door True

Discussie

Nieuwe tech-industrie: transport

 

goederenwagon

De industrieën waar binnen Europa het meest in geïnvesteerd is dit jaar zijn fintech en medicare/healthcare. Maar er is een nieuwkomer in de top-drie: transport! Logischerwijs gaat het dan vooral om ritdeelbedrijfjes en online marktplaatsen. Na transport zien we security, ontwikkelaarstools, content, backoffice en analytics. Waar zet u uw geld op in?

Tot nu toe heeft fintech de meeste inversteringen opgehaald, nee we hebben het niet over ico's, maar gewoon ouderwetsche eurootjes. 1,8 miljard is er het eerste half jaar ingepompt. Revout harkte het meeste binnen: 215 miljoen. Oxford Nanopore Technologies wist 112 miljoen binnen te halen. Opvallend is dat het meeste geld in Britse bedrijven is gestoken.

Bij transport liggen de zaken anders: Duitsland aan kop met de gebruikteautomarktplaats 'Auto1 Group'. 460 miljoen euro van Softbank uit Japan. Uberachtige bedrijven, zoals Taxify en Cabify, wisten ook wat geld in het laatje te krijgen. Het Israëlische Moovit en het Franse CityScoot wisten respectievelijk vijftig miljoen dollar en veerig miljoen euro binnen te krijgen.

Om u niet in verwarring achter te laten, bij security gaat gelukkig toch een cryptobeveiligingsbedrijf in de lead, namelijk Ledger, vooral bekend van de Nano S met 75 miljoen. Food, fashion en muziek zijn in het geheel niet meer terug te vinden in de top tien. Nou ja, aardig lijstje. Waar zet u uw geld op in?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6405951). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.