Managed hosting door True

Discussie

Waarde domeinnaam kan 'skyhigh' zijn

 

Het is lang geleden dat een nieuwssite iets berichtte over dure domeinnamen. Zaken als sex.com en dergelijke zijn al jaren geleden van eigenaar verwisseld voor hoge bedragen. Een gewilde naam in deze tijden waarin cryptografie ineens niet meer zo'n obscuur speeltje van een stelletje nerds is, is natuurlijk crypto.com. Gekocht door een soort van cryptocreditcardbedrijf 'Monaco'. Heeft u wel eens te veel voor een domeinnaam moeten betalen?

Soms kan het zo simpel zijn: je bedrijf of organisatie heeft een domeinnaam nodig en ja hoor, die is al in gebruik. Of gereserveerd. U neemt contact op met een domeinnaamhandelaar en hoort doodleuk dat de naam waar u op aast 'slechts driehonderd euro per maand' kost of anders maar tienduizend euro. Eh. Dat was de bedoeling niet.

Dat verandert natuurlijk als uw budget tot in de hemel rijkt. Monaco heeft dat geld,want toen ze een icootje deden, haalden ze omgerekend zo'n 25 miljoen dollar aan ether op. Dat is inmiddels zo'n tweehonderd miljoen waard, dus ach. Helemaal duidelijk wat ervoor betaald is, is dan weer niet bekend.

Wel bekend is van wie de naam gekocht is: een professor computer en information science van de Universiteit van Pennsylvania Matt Blaze. Hij registreerde de naam al in 1993. Aardige roi kunnen we wel zeggen. Komt u nog wel eens voor domeinnaamverrassingen te staan?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6402353). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.