Managed hosting door True

Discussie

Duizenden crypto-projecten ter ziele, en toch…

 

Vele duizenden cryptovaluta of -tokenprojecten zijn inmiddels gestrand. Sommigen daarvan haalden misschien ook wel iets te veel startkapitaal op met hun initial coin offerings (ico). Heeft u geïnvesteerd in ico's die inmiddels ter ziele zijn? Of hoort u tot de groep die wél goed vooronderzoek deed?

Na het debacle met The DAO medio 2016 had iedereen toch kunnen bedenken dat het niet zo gek zou zijn om van te voren een en ander te lezen. Goed verdiepen in een project en dan hopen dat er niet een fout in het 'smart contract' zit. The DAO leek ook een heel legitiem project. Maar als je het equivalent van toen zo ongeveer 150 miljoen euro ophaalt, dan… loop je wel in de kijker. Maar stel dat de fout pas jaren later ontdekt was! Het grote probleem van projecten met een smart contract: eenmaal op een blockchain, kan er nooit meer iets aan veranderd worden.

Maar dat is niet de reden dat al die duizenden munten en tokens afgelopen jaar uit het niets opkwamen en er ook weer in verdwenen. Vaak wás er nog niet eens een munt of token. Eigen schuld dikke bult? Het lijkt in ieder geval nu zo dat mensen zich beter verdiepen in projecten en dat is maar goed ook: er zijn genoeg interessante projecten met een bestaansrecht.

Een mooie site om te checken wat er met uw vroegere lievelingetje gebeurde, is Dead Coins. Je kunt 'deceased', 'hack', 'scam' of 'parody' kiezen. Coinopsy is ook aardig. Ziet u nog een muntje in de lijst waar u heimelijk in investeerde?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6396027). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.