Managed hosting door True

Discussie

Leidt blockchainwens bij u tot nieuwe datastructuren?

 

Met alle koersen van bekende cryptomuntjes al een tijdje in de min, hoort de normale mens niet zo veel meer van blockchaingerelateerde zaken. Binnen het it-landschap van bedrijven is dit wel even anders: iedereen 'moet er iets mee'. Dat laatste heeft een onverwacht voordeel, namelijk het doorlichten van bestaande structuren. Heeft u de laatste stand van zaken al doorgenomen?

Computable-expert Victor van der Hulst haalde het dinsdag al aan: heeft uw plan niet te maken met meerdere partijen en samenwerking aan dezelfde dataset? Gebruik dan geen blockchain. Kom niet eens in de buurt. Maar al dat kijken naar de bestaande structuren heeft een onverwacht bijeffect: eindelijk kijkt de hele organisatie weer eens serieus naar de bestaande ict-infrastructuur en vaak blijkt het een zooitje, vol met legacy-zooi die misschien nog nauwelijks gebruikt wordt of bepaalde processen danig vertraagt of zelfs ronduit een beveiligingsrisico is.

Zo werd die hele blockchainhype toch een stuk nuttiger voor bestaande bedrijven dan in eerste instantie gedacht. Wat u er verder mee kunt: experimenteer en doe dat met nieuwe ideeën. Stop geen oude wijn in nieuwe zakken, dat is niet handig. Heeft u al baat (of juist niet) gehad bij blockchainonderzoek binnen uw bedrijf?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6391673). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.