Managed hosting door True

Discussie

Acceptie gezichtsherkenning via 'oranje' draaideur

 

Leverancier van draaideuren Boon Edam uit Noord-Holland gaat samenwerken met Huawei om toegangswegen te voorzien van gezichtsherkenning. Belangrijkste doel is dat bezoekers niet het gevoel krijgen ergens niet welkom te zijn. Hiervoor is geavanceerde en snelle gezichtsherkenning nodig. Heel fijn natuurlijk, snel verder wandelen, maar met een Chinees bedrijf?

Snelle verwerking en analyse van data, dat is iets waar Huawei meer ervaring mee heeft dan Boon Edam op de Chinese markt. Dat is dan ook de plek waar Boon Edam in eerste instantie de entreesystemen met snelle gezichtsherkenning zal plaatsen. Maar we weten ook dat gezichtsherkenning in China om heel andere redenen gebruikt wordt: vijf keer de fout in je bent af!

Nu is het natuurlijk prima dat je als Nederlands bedrijf dergelijke technologie in het land van herkomst van Huawei wil gebruiken, want zeg nou zelf: daar is men veel meer gewend aan deze vorm van surveillance. Maar moeten we dat naar Europa importeren? En zo ja, op wat voor manier zorgen we voor de in Europa zo belangrijk gevonden privacy? Hoe moeten we hier volgens u mee verder?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6390708). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.