Managed hosting door True

Discussie

Na Watson de Debater: ki voor de gezelligheid

 

Artificial intelligence

De belofte dat we gezellig babbelen met kunstmatige intelligentie staat al lange tijd op de agenda om te worden ingewilligd. Maar zover is het nog niet, of laat het Watson-team van IBM weer een poepie ruiken met de Debater? Nee, Debater is een systeem om te kunnen debatteren en niet om het over koetjes en kalfjes te hebben. Hoe lang denkt u dat het nog duurt?

Watsons winst bij Jeopardy, het spelletjesprogramma waarbij kennis onontbeerlijk is, toonde aan dat supercomputers met goede kunstmatige intelligentie razendsnel de juiste verbindingen kunnen leggen voor onderzoek. Inmiddels wordt Watsons kunde ingezet in de gezondheidszorg omdat het apparaat erg goed is in het vinden en herkennen van obscure ziektebeelden. Dat is ook niet zo gek als je ziet hoeveel onderzoeksartikelen dagelijks in de medische wereld de weg naar buiten vinden. Voor een mens onmogelijk om te doorzoeken, maar voor slim ingerichte ki een koud kunstje.

De volgende stap is natuurlijk niet alleen een vraag onderzoeken en juist beantwoorden, maar hele zinnen en menselijke redenaties begrijpen. Debater kan de interactie aangaan met een mens in een debat. Het ding luistert en reageert vervolgens op stellingen van mensen die tot wel vier minuten kunnen duren. Daar kan veel info inzitten.

Debater beantwoordde de discussies nog niet helemaal lekker, maar het is toch een grote stap. Watson behaalde zijn Jeopardy-moment in 2011 en kwam in 2013 beschikbaar voor betalende partijen. Hoe lang zal Debater daar volgens u nog over doen?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6386558). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.