Managed hosting door True

Discussie

Nog een e-maildienst, nuttig en nodig?

 

versleutelen

Startpage.com, in 1998 een verzameling links met nog keurig moving gifs die verwijzen naar pornosites (waar ben je zonder archive.org?), is ergens in zijn geschiedenis een andere weg ingeslagen door private search aan te bieden met Google-resultaten. Soort van Duckduckgo, maar dan anders. Nu wil het ook een e-maildienst aanbieden. Nuttig?

De site met zijn roots bij Lxquick in Nederland, kondigde onlangs aan dat het Phil Zimmermann, de ontwikkelaar van de PGP-versleutelingstechniek, binnenhaalde om te werken aan ontwikkelingen op het gebied van privacy, samen met het ontwikkelen van een nieuwe e-maildienst.

Nu gaat Zimmermann dus helpen bij het opzetten van een nieuwe, veilige en privacy-technisch betrouwbare e-maildienst die ook nog eens te gebruiken is. Zoals wellicht bekend, gebruikt Zimmermann het door hemzelf ontwikkelde pgp-protocol niet of nauwelijks, vooral door de gebruiksonvriendelijkheid.

Wat denkt u, heeft het zin nog een op privacy-gerichte e-maildienst op te richten (er is tenslotte al het Zwitserse Protonmail)? Of houdt u het liever bij uw eigen mailserver?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6373715). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.