Managed hosting door True

Discussie

Microsoft en open source, goede combi?

 

De tijd dat Microsoft een gesloten moloch was met propriétaire code ligt (groten)deels achter ons. Al tijdens Ballmers bewind veranderde de visie rond opensourcesoftware van de gigant uit Redmond. Noemde hij in 2001 Linux nog een 'cancer', begin 2016 sprak hij daar heel anders over. Nu neemt Microsoft de grootste repository aan open projecten over voor 7,5 miljard dollar. Goed voor Github?

De grote vraag is niet of Github goed voor Microsoft is, maar of Microsoft goed voor Github gaat zijn. Veel werknemers van Microsoft gebruiken zelf Github ook voor het bijhouden, onderhouden en bedenken van projecten, dus die liefde lijkt wel van de goede kant te komen. Maar is dat 7,5 miljard dollar waard? Microsoft denkt van wel.

Overigens had Github al een tijdje geen ceo meer, maar is het wel de populairste toepassing van Git als versiecontrolesysteem. Wat vindt u van de overname van Github door Microsoft? Een fijne stap voor een grote toekomst of stapt u dan maar over naar Gitlab of een ander?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6372699). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.