Managed hosting door True

Discussie

Bitcoin toe aan een tweede leven?

 

Het aantal keren dat bitcoin is doodverklaard is niet op twee handen te tellen. Toch blijft de munt en het netwerk bestaan. Constant voorspellen fanatici een mooie toekomst samen met nieuwe technieken die op het netwerk draaien, ook wel 'Layer 2' gedoopt. Ziet u daar een toekomst?

Kort gezegd: de blockchain als grond voor veilige verankering van transacties die niet op de blockchain zelf plaatsvinden. Dat is Layer 2. De eerste pogingen tot goed gebruik maken van die tweede laag stammen al uit een relatief ver verleden in blockchainland, zoals het Lighting-netwerk. Maar ook recentere voorbeelden met RSK, het voormalige Rootstock, waarmee Solidity-contracten (die van het Ethereum-netwerk inderdaad) via een sidechain op de bitcoin-blockchain 'ingeprikt' zijn.

Op dit moment is het een bar landschap zonder enige standaardisering. Maar wellicht komt de W3C ooit te hulp, misschien wel via Interledger? Maar voor nu: ziet u nut in een combinatie van on- en offchain-applicaties?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6369643). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.