Managed hosting door True

Discussie

Git fixt aantal veiligheidsrisico's met patch

 

versiebeheersysteem

Versiebeheersysteem Git kreeg onlangs een aantal belangrijke softwareupdates te verwerken. Alle versies, 2.13, 2.14, 2.15, 2.16 en 2.17, kregen een update. De belangrijkste fout zat in .gitmodules dat blindelings submodule-'namen' accepteerde en toevoegde aan de repositorypaden op de schijf. Belangrijk stukje software voor ontwikkelaars. Welk versiebeheersysteem gebruikt u? Of gebruikt u meerdere?

De exacte problematiek van Git is terug te vinden in de release notes. De andere veiligheids-fix ging over het random kunnen lezen van stukjes geheugen bij het draaien op een ntfs-bestandssysteem.

Inmiddels is het gebruik van online versiebeheer bij een bepaalde generatie volledig salonfähig. Oudere programmeurs willen nog wel eens aanhikken tegen het 'alles in de cloud'. Toch kun je er niet meer omheen: iedereen kan overal werken. Welk versiebeheersysteem gebruikt u?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6368544). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.