Managed hosting door True

Discussie

Wozniak gelooft niet in kunstmatige intelligentie

 

Verschillende bekende mensen wonden zich de afgelopen tijd op over kunstmatige intelligentie (arificial intelligence, ai)). Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple, sprak onlangs in Brussel zijn zorgen uit over onder andere Facebook en Google, maar ook over de staat van kunstmatige intelligentie: hij gelooft in het kunstmatige van ai, maar niet in het intelligente. Heeft hij een punt?

Wozniak zegt onder andere dat het bij 'artificiële intelligentie' vooral gaat over snelle dataverwerking, maar dat het geen intelligentie is zoals het menselijk brein. 'Wat wij ai noemen, is zo zwak', citeert de VRT hem.

Ook denkt hij niet dat robotisering zal zorgen voor het verlies van banen. Hij vergelijkt het met honderd jaar geleden toen machines het mogelijk maakten om goedkope kleding te maken. 'Banen veranderen, maar zullen nooit verdwijnen'.

Heeft Wozniak een punt met betrekking tot kunstmatige intelligentie?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6360277). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.