Managed hosting door True

Discussie

Spionageangst

 

Aanval

De Nederlandse overheid stopt met het gebruik van de anti-virus-software van Kaspersky Lab, schreef Computable deze week. Twee dagen later kopte deze site: Inlichtingendiensten bang voor Chinese sabotage C2000. Is deze angst terecht of moet de overheid gewoon betere ict’ers in dienst nemen die software en hardware goed kunnen doorlichten?

Er is vrijwel geen elektronica te vinden waar niet een stukje Chinese makelij inzit en dat vinden de AIVD en MIVD niet zo fijn. Het tv-programma Zembla kwam er dan ook achter dat de inlichtingendiensten bezwaren hebben tegen de betrokkenheid van een Chinese partij bij de bouw van het C2000-netwerk. De diensten vrezen voor sabotage.

Een vergelijkbare angst is er vanuit de regering voor beveiligingssoftware van Kaspersky Lab. Kaspersky verhuist zelfs naar Zwitserland om weer vertrouwen te winnen. Wellicht toch too late. Toch wil het ministerie van Justitie en Veiligheid gebruik van de software 'heroverwegen' als de omstandigheden die tot de boycot leidden, veranderd zijn.

Wat is volgens u een oplossing om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6359389). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.