Managed hosting door True

Discussie

Vodafone wordt een te grote speler

 

Dat Liberty Global en Vodafone vaker samen dingen doen, is onder meer in Nederland wel bekend: ze bezitten samen Ziggo, althans nog. Liberty Global wil nu zijn kabelbedrijven in Hongarije, Roemenië, Tsjechië en Duitsland verkopen aan Vodafone. Worden Liberty Global en Vodafone samen te machtig?

In totaal gaat het om een overname van zo'n 18,4 miljard euro en goedkeuring voor de deal komt naar verwachting pas over een jaar in 2019. Vodafone zou zelfs azen op de overige 50 procent van Ziggo, maar dat is slechts een gerucht.

Liberty Global zegt verder in zijn persbericht dat er met de combinatie van bedrijven (Vodafone en Liberty Global) meer geïnvesteerd kan worden in Oost-Europa en Duitsland. Vooral Deutsche Telekom zou nu te dominant zijn. Wordt de dominantie van Vodafone en Liberty Global te groot? Of is het juist goed voor innovatie?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6355304). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.