Managed hosting door True

Discussie

Native Linux-apps op Chrome-os is te laat

 

Google Chrome

Een kleine twee jaar geleden maakte een discussie over een mislukt Chrome-os heel wat tongen los. Toen naar aanleiding van de toevoeging van Android-apps aan het besturingssysteem. Vorige week bleek dat er - eindelijk - native Linux-applicaties op gedraaid kunnen gaan worden zonder gedoe. Dit is te laat.

Webapps zijn leuk voor mensen die niets anders nodig hebben dan het web. We zouden ook niets anders meer nodig hebben, iets dat niet alleen Google dacht, maar ook ooit Apple met zijn eerste iPhone: native applicaties waren een tijdelijke oplossing, Web 2.0 was the way to go. Chrome-os zou volgens onze eigen discussie dan ook mislukt zijn.

Niets is minder waar: het is er nog steeds en wordt nog steeds actief ontwikkeld, inclusief steeds fancier Pixelbooks. Om ontwikkelaars over de streep te trekken, komt binnenkort de mogelijkheid native Linux-applicaties te draaien via een 'virtual machine'. Maar is het op tijd om ontwikkelaars uit hun vertrouwde omgeving te trekken? Of is het te laat, wat denkt u?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6355285). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.