Managed hosting door True

Discussie

Europeaan zou niet data-literate genoeg zijn

 

Een onderzoek van data-analyseplatform Qlik zou aantonen dat Europeanen niet genoeg datavaardigheden hebben. Nou is alles dat te maken heeft met 'Europeanen' vaak erg over-een-kam-scheerderig, maar goed, het ging om werknemers, dus niet álle Europeanen. Denkt u dat Qlik een punt heeft?

Het onderzoek, dat aangehaald werd op Computable, gaat om de vraag of mensen zichzelf capabel genoeg vinden om data te kunnen lezen, begrijpen, interpreteren en te bediscussiëren. Dat klinkt breed, maar daarover meer in Qliks eigen blog.

De quiz zelf is te vinden op dataliteracy.info en vraagt al wel het een en ander van de eindgebruiker, vooral of er eigenlijk een eindantwoord uit te destilleren is, zeker als een onderzoek rond data zelf de data niet aanbiedt. Wat denkt u, heeft Qlik een punt?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6354922). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.