Managed hosting door True

Discussie

Volvo integreert steeds meer Google-systemen

 

Google en Volvo bouwen samen aan steeds meer integraties binnen het op Android-gebaseerde Sensus-systeem van de autofabrikant. Het gaat om Google Assistant, de Play Store en Maps, alles stemgestuurd uiteraard. Een goede, broodnodige ontwikkeling voor betere in-car-infotainment?

We weten allemaal dat de gemiddelde geïntegreerde autonavigatie nog steeds dramatisch veel slechter is dan de navigatie die de afgelopen jaren door telefoons wordt geboden. Verkeersincidenten zijn sneller beschikbaar op de gemiddelde telefoon en ook gewijzigde verkeerssituaties, niet in de laatste plaats door de directe toegang van enorme hoeveelheden data.

Dus kunnen we niet meer dan concluderen dat het goed is dat autofabrikanten hun systemen steeds verder integreren met de diensten van grote data-verzamelaars. De andere kant op kunnen de data van de auto's zelf ook veel belangrijke informatie leveren aan de data-diensten. Is er sprake van een win-win-situatie, wat denkt u?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6353803). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.