Managed hosting door True

Discussie

Cryptomining voor het goede doel

 

Unicef heeft een pagina opgesteld om voor het goede doel cryptocurrencies te delven. In dit geval gaat het om een initiatief van de Australische afdeling van de wereldomvattende organisatie. De pagina heet ‘thehopepage.org’, slim en zinvol?

Het is niet de eerste keer dat Unicef met cryptovaluta geld probeert in te zamelen. Eerder probeerden ze het met Unicef Game Chaingers, maar daarvoor moest je zelf echt iets installeren, namelijk een Claymore ethereum-miner. In totaal is met dat project nog geen duizend euro opgehaald.

Met The Hope Page gooit Unicef het over een andere boeg: een browserminer. In dit geval gaat het om Authedmine van Coinhive, dat ‘gewraakte’ bedrijf dat mensen die geen advertenties willen zien, een cryptominer voorschotelt. Je moet dus wel even bepaalde adblockers uitzetten, anders werkt het niet.

Wat vindt u, een rechtmatige, slimme manier om geld binnen te halen of totaal zinloos?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6349274). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.