Managed hosting door True

Discussie

Schiphol: software de dupe van stroomuitval

 

Schiphol KLM bagage

Een stroomstoring in Amsterdam Zuidoost en bij Schiphol zorgde afgelopen weekend voor een aardige verstoring bij incheckende mensen. Een echte reden is nog niet gegeven voor de storing, behalve dan dat een storing in het hoogspanningsnet een 'elektrische sneeuwbal' veroorzaakte. Het lijkt erop dat de software de storing niet aan kon en de systemen niet snel genoeg weer up to date waren, ondanks ups'en. Wat was volgens u de reden voor de langdurige storing in de systemen?

Dat het opschakelen van een noodstroomvoorziening tijd kost, zal niemand verbazen, maar er mag verwacht worden dat de belangrijkste computersystemen niet zomaar uit vallen. De overige systemen zouden toch tegen een stootje moeten kunnen en snel weer op kunnen starten, althans, dat lijkt logisch.

Toch was dit niet zo. De luchthaven wil nu een onafhankelijk onderzoek naar de storing. Wat was volgens u de reden voor de langdurige storing en wat kan Schiphol daaraan doen?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6348268). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij Schiphol

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.