Managed hosting door True

Discussie

Het zijn allemaal emoji's! Schiet u er wat mee op?

 

smiley

Emoji's of emoticons zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de normale dagelijkse praktijk. Van hoog tot laag worden ze toegepast en nog net niet in officiële documenten. Even een zin wat minder lading meegeven? Een knipoog. Iemand neerschieten? Een revolver. Die laatste is inmiddels in Android vervangen door een waterpistool en daarmee volgt Google wat Apple in 2016 al deed: weg met de afbeelding van dodelijk metaal. Goeie stap of onzin?

De Emojipedia laat duidelijk zien wat er de afgelopen jaren gebeurde: emoji's van pistolen en revolvers zijn constant aan verandering onderhevig. In het begin had iedereen iets dat op een revolver leek, behalve Microsoft: die had iets met een bliksemschicht en iets dat meer wegheeft van een faser. In 2016 stapte Microsoft over naar een 'normale' revolver en Apple maakte de switch naar een pijnloos wapen: het waterpistool. De meest agressieve pistooluiting komt van Messenger: die richt zich ook nog min of meer naar buiten toe.

Inmiddels gebruiken van de grote zes (Apple, Google, Microsoft, Samsung, Facebook en Twitter) alleen Microsoft en Facebook nog revolvers die lijken op hun metalen equivalent in het echte leven. Is dit een zinvolle ontwikkeling?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6345538). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.