Managed hosting door True

Discussie

OV-chipkaart en mobiel geen gelukkig huwelijk

 

OV-chipkaart

Pijnlijk, maar het project OV-chipkaart op je mobiel is gestrand. Na een jaar testen met een Android-applicatie blijkt inchecken in het openbaar vervoer met je mobiel toch niet praktisch. Er moesten meerdere apps samenwerken om het systeem te laten werken, waar ging het volgens u mis?

Translink, het bedrijf dat de achterliggende techniek levert, zegt dat er lessen zijn geleerd die gebruikt kunnen worden bij de ontwikkeling van nieuwe betaalmiddelen. Zo zijn mogelijk volgende stappen het gebruiken van bankpassen voor het reizen met het ov.

De benodigde stappen om een Android-telefoon met het systeem te laten samenwerken is dan ook niet gering. Eerst moet je de telefoon aan een betaaldienst koppelen, soms moet een speciale app gedownload worden om toegang te krijgen tot de nfc-ontvanger en de simkaart. Het geheel wordt gekoppeld aan een specifieke telefoon en simkaart, pas daarna kan gereisd worden.

Kent u voorbeelden van landen of systemen die wél werken met ov en nfc?
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6344777). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.