Managed hosting door True

Discussie

Adblock Plus legaal in Duitsland, blokkeert u?

 

adwertentie blokeren

ABP of Adblock Plus is misschien wel de bekendste advertentieblokkeerdienst. Het icoontje prijkt op menige Chrome- of Firefox-installatie en zorgt voor een beduidend rustiger internet. Maar het bedrijf erachter, Eyeo, bleek toch advertenties door te laten. Soms. Om op die whitelist te komen, moest je geld betalen en dat blijkt dus toch te mogen in Duitsland. Ook blokkeren is legaal bij onze oosterburen. Blokkeert u het een en ander? En waarmee?

De rechtszaak tegen ABP startte al in 2014 en werd aangespannen door Axel Springer. De blokkeerdienst zou zich schuldig maken aan oneerlijke concurrentie. Uitgever Springer is nu dus door het hooggerechtshof in het ongelijk gesteld. Eerder werd het tegen betaling doorlaten van advertenties illegaal verklaard door een lagere rechter, maar die uitspraak is dus nu ook van tafel.

Inmiddels blokkeren veel browsers zelf al op een bepaalde manier 'irritante' reclame, niet in de laatste plaats om de veiligheid. Wat vindt u van de praktijken van Adblock Plus? Gebruikt u het, iets anders of juist niets?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6342997). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.