Managed hosting door True

Discussie

Android verliest aparte 'multitask-knop': verbetering?

 

Android

De navigatie op Android-smartphones verschilt per merk, maar Google heeft ook een eigen visie. Die visie is terug te vinden in smartphones die 'kale' Android-versies gebruiken en over het algemeen worden de navigatieknoppen ook overgenomen door smartphonebouwers die eigen skins gebruiken. Nu lijkt het erop dat de multitask-knop verdwijnt in de komende Android-versie en alleen de terug- en home-knop blijven bestaan. Minder fratsen, verbetering?

Android P krijgt volgens 9to5Google geen aparte applicatieswitch-knop meer en de ronde home-knop lijkt te worden ingewisseld voor een streepje of 'pill icon'. De driehoekige terug-knop blijft wel bij z'n oude ontwerp.

Om toch tussen applicaties te switchen moet de gebruiker vanaf nu de pil omhoog swipen zodat het multitaskscreen tevoorschijn komt. Op die manier verschijnt een horizontaal scrollende carrousel om de voorgaande applicaties te selecteren in plaats van een verticaal scrollende carrousel.

Google leent wel een optie van de iPhone X bij z'n pil-knop: een korte klik op de pil zorgt voor terugkeren naar het home-scherm. Bij blijvend indrukken komt de Google-assistent naar voren, net als nu.

Een knop minder terwijl telefoons steeds groter worden, handig? Of wordt de bediening met één hand nu wel lastig?
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6340480). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.