Managed hosting door True

Discussie

Zichzelf vernietigende e-mail kan handig zijn

 

Afgelopen week werd bekend dat Google bezig is met een nieuwe versie van zijn webmailclient voor Gmail. Binnen het gewijzigde ontwerp vond een tipgever van TechCrunch een nieuwe optie, namelijk de mogelijkheid om expiring email te verzenden, ofwel e-mail met een uiterste houdbaarheidsdatum. Heeft u hier behoefte aan?

De mogelijkheid bestaat al bij ProtonMail, de Zwitserse end-to-end encrypted e-maildienst, ontwikkeld door een Cern-medewerker. Bij ProtonMail is het alleen mogelijk versleutelde berichten te versturen met een vervaldatum- en tijd. Belangrijk om daarbij te weten is dat de timer begint op het moment van versturen van de mail en dus niet uitgaat van het moment van openen door de andere persoon. Het bericht wordt verwijderd uit de send-folder van de verzender en verdwijnt uit de inbox (of folder waar de mail naartoe is verplaatst) bij de ontvanger. Als de mail naar een niet-proton-gebruiker wordt gestuurd, krijgt de andere kant een versleutelde mail met een link.

Google lijkt een systeem te gebruiken waarbij een link gestuurd wordt. Bij Gmail kan ook ingesteld worden of er een pincode of iets dergelijks nodig is om de mail te mogen lezen. Of het systeem van Gmail ook buiten Googles dienst bruikbaar is, is nog niet duidelijk.

Denkt u dat dit een nuttige toevoeging is of gebruikt u de mogelijkheid bij Protonmail al actief? Of is het een doekje voor het bloeden (we kunnen tenslotte gewoon een foto schieten van de mail)?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6338865). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.