Managed hosting door True

Discussie

Apple wil Intel-cpu vervangen door eigen chips

 

Via Bloomberg kwamen geruchten naar buiten over het vervangen van Intel-cpu's in Macs door cpu's van eigen makelij per 2020. Volgens bronnen is een van de redenen dat Apple minder afhankelijk wil zijn van Intel. Een goede keus?

Het initiatief onder codenaam Kalamata is onderdeel van een strategie om alle Apple-producten beter samen te laten werken, schrijft Bloomberg. De transitie zou volgens de niet bij name genoemde bronnen in verschillende stappen plaats moeten vinden.

De stap is niet geheel onlogisch als je kijkt naar de chips die Apple gebruikt in andere apparaten: allen ontworpen door Apple zelf. Het bedrijf uit Cupertino wil sowieso dat MacOS meer lijkt op de andere producten uit zijn portfolio. Daarvoor is het bezig met een platform onder codenaam 'Marzipan'.

Geniet anders even van het eerste Computable-artikel over de Apple Macintosh uit 1984, maar daarna willen we graag van u weten: een slimme zet of zet het bedrijf zich hiermee buitenspel?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6330323). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.