Managed hosting door True

Discussie

Linus Torvalds is boos

 

Linus Torvalds staat niet bekend om zijn zachtzinnige manier van uitdrukken. Dat bewijst hij maar weer eens door een securitylab uit Tel Aviv min of meer te beschuldigen van marktmanipulatie. De claim van het lab: verschillende AMD-chips, waaronder Ryzen, hebben bepaalde veiligheidsproblemen. AMD kende het lab CTS niet voordat het met de mededeling kwam.

Dat schrijft AMD zelf in een nieuwsbericht. Torvalds reageerde in een discussie op Google+ dat hij zich afvraagt 'wanneer het de laatste keer was dat je een veiligheidsadvies kreeg dat in feite neerkomt op 'als je de bios vervangt of de cpu-microcode met een evil versie, dan heb je mogelijk een beveiligingsprobleem'.

Iemand anders reageerde met de woorden: "ik vond net een flaw over de hele hardwarelinie. Geen enkel apparaat is veilig. Als je fysieke toegang hebt tot een apparaat, dan kun je het oppakken en ermee weglopen. Ben ik nu dan een veiligheidsexpert?"

Wat vindt u, marktmanipulatie of terechte waarschuwingen?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6322298). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.