Managed hosting door True

Discussie

Trump blokkeert verkoop Qualcomm, goede zet?

 

Contract versnipperd verscheurd

De Committee on Foreign Investment in the United States, kortweg de Cfius, heeft een deal weten te voorkomen waarbij Broadcom uit Singapore het Amerikaanse Qualcomm voor 117 miljard dollar overneemt. Geven de Verenigde Staten hiermee het goede voorbeeld voor bijvoorbeeld Europese bedrijven?

Dat president Trump de deal blokkeert komt niet doordat hij zelf hier het licht zag. De wat obscure commissie CFIUS wist dit te voorkomen, schrijft Technology Review al op 9 maart, drie dagen voor het werkelijk afkappen van de deal door het ondertekenen van een decreet door Trump.

Overigens was Broadcom oorspronkelijk een Amerikaans bedrijf en pas sinds 2015 in handen van een Singaporese chipmaker Avago Technologies. Laatstgenoemde wilde van Broadcom weer een Amerikaanse onderneming maken omdat het hoofdkantoor al in de VS is gevestid en de meeste mede aandeelhouders van Amerikaanse komaf zijn. Avago verkocht een jaar na de overname van Broadcom het volledige IoT-portfolio van de chipbakker.

De deal mocht niet doorgaan in verband met de staatsveiligheid. China is hier de belangrijke tegenspeler, niet Singapore. Vindt u dit een slimme zet van de VS of moeten staten zich niet bemoeien met dergelijke zaken?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6319312). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.