Managed hosting door True

Discussie

Ring my bell: Amazon neemt 'slimme' deurbelmaker over

 

Ondanks dat Amazon in Nederland een bescheiden marktaandeel heeft aan de consumentenkant, Alexa spreekt en verstaat nog geen Nederlands en Amazon Prime lijkt nog niet veel klanten te hebben, is het een megaspeler op de servermarkt met AWS. En nu neemt het ook nog een 'slimme' deurbelfabrikant over, of eigenlijk een heel home security-merk. Fijn?

Wat zal zo'n overname gaan betekenen voor de toekomst waarin steeds meer gekoppeld wordt? Of wordt het inmiddels hoog tijd voor een interventie van overheidswege. zoals in het begin van de twintigste eeuw ook gebeurde met bepaalde, machtige conglomeraten die nutsvoorzieningen in handen hadden.

Overigens zit Amazon ook diep in chatbots. Onlangs hield het een wedstrijd om een chatbot te bouwen die twintig minuten over koetjes en kalfjes kan praten met een mens. De te winnen prijs was een miljoen dollar. Niet gelukt overigens.

Moet er (wereldwijde) regulatie komen op bedrijven met online monopolies?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6311037). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.