Managed hosting door True

Discussie

Weer een initial coin offering: Gram

 

Ico's (initial coin offering), de schrik van traditionele beleggers en vooral ook de Autoriteit Financiële Markten. Deels terecht natuurlijk, maar de ico's beginnen te veranderen. De eerste echt grote is die van Telegram met zijn Gram-token en Telegram Open Network ofwel Ton. Ziet u nog toekomst in ico's?

Als alles zo doorkabbelt, haalt Telegram meer dan twee miljard dollar binnen zonder überhaupt publiek gegaan te zijn, schrijft Quartz. Alles ingelegd door private investeerders en rijke mensen die dit vermoedelijk niet als filantropische instelling zien.

Telegrams ico is dan ook geen ERC20-token bovenop de Ethereum-blockchain of iets vergelijkbaars op die van Neo, nee, Telegram wil een eigen blockchain enigszins vergelijkbaar met die van Ethereum starten. Dit netwerk moet netwerkdiensten aanbieden zoals dapps, decentrale bestandsopslag en wat al niet meer.

Momenteel heeft Telegram zo'n tweehonderd miljoen actieve gebruikers waarvan velen actief in de crypto-wereld. Kom niet aan met je Whatsapp-groepje, zeg maar. Oh, Ton wordt overigens pas op z'n vroegst aan de wereld getoond begin volgend jaar. Wat denkt u, decentrale gekte? Of heel slim?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6310849). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.