Managed hosting door True

Discussie

'Smart contracts': welke blockchain zou u kiezen?

 

Inmiddels zijn blockchains niet meer weg te denken uit business cases, al zijn ze in de meeste gevallen helemaal niet zo nuttig, zeker niet om bestaande processen in te proppen. Ondertussen is ook Bitcoin niet blijven steken op blockchain 0.1, maar andere blockchains doen hard hun best in de gratie van de gebruiker te komen. Denk aan Ethereum of Neo of Eos of Icon (ICX) of Cardano of… Heeft u al een keuze gemaakt of wordt het en-en-en-en?

Of blijft u toch bij de inmiddels 'vertrouwde' Bitcoin en smart contracts via RSK, een soort sidechain voor de bitcoin-blockchain (en, om het nog verwarrender te maken: eigenlijk blockchain-agnostisch, dus voor u het weet via Tron, Litecoin, BCash en wat al niet meer)? Of toch Lightning Network?

En als we dan toch bezig zijn: Ethereum gebruikt Solidity; RSK dus ook. Cardano gebruikt Plutus. Neo ondersteunt (nu) C#, VB.net, F#, Java, Kotlin en Python. Eos C++. Icon is nog niet helemaal duidelijk (nu Python, later C/C++?). En al die andere die we hier vergeten zijn.

Voordat ik te veel verwarring schep: heeft u al een keus gemaakt?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6305727). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.