Managed hosting door True

Discussie

Google geeft Gmail een boost met AMP

 

e-mail

Dagelijks sturen we met z'n allen zo'n 270 miljard e-mails. Klinkt niet als een product dat inmiddels vergeten is, ondanks dat anderen soms anders willen doen geloven. Google wil met AMP-integratie zijn eigen Gmail-dienst een boost geven. Ziet u nog toekomst voor e-mail?

De afgelopen jaren zijn e-mailservers beter beveiligd en is de verbinding tussen mailservers ook veiliger geworden, maar een beetje interactiviteit vindt nog altijd elders plaats. Daar wil Google met een open-source AMP-integratie verandering in brengen. In de ontwikkelaarsversie van Gmail zit een preview van 'AMP for Email'. Op die manier kunnen ontwikkelaars meer aantrekkelijke, interactieve en tot actie aanzettende e-mails bouwen.

Als voorbeelden geeft Google het sneller kunnen rsvp-en, het maken van een afspraak of het invullen van een enquête vanuit de e-mail zelf. Daarnaast moet AMP het mogelijk maken e-mails actueel te houden zonder dat de inhoud verouderd, denk aan vluchtinformatie en dergelijke.

Aan de andere kant schreef Computable-expert Lucen Barink dat er nog steeds legio problemen zijn met het veilig houden van e-mail binnen bedrijfsomgevingen.

Wat denkt u, geeft Google e-mail zo een nuttige boost of weekt het de applicatie zo te veel los van standaard e-mail?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6304015). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.