Managed hosting door True

Discussie

Gebruiksvoorwaarden in begrijpelijke taal

 

Pc vraagstuk

U hebt twee opties: u accepteert gebruiksvoorwaarden of u kunt niets. Een enkele uitzondering daargelaten. Als u zelf websites beheert waarop mensen kunnen inloggen, moeten de sites gebruiksvoorwaarden aanbieden. De voorwaarden zijn over het algemeen onleesbaar en iedereen klikt ze zomaar weg. Toch zijn ze er niet voor niets. Gebruikt u een beknopte, leesbare versie van voorwaarden?

Om mensen toch sneller wegwijs te maken bij het ontdekken of er nadelige onderdelen in staan, heeft de Zwitserse technische universiteit EPFL een kunstmatige intelligentiesysteem ontwikkeld dat de informatie uit Eula's voor u kan versimpelen. Helaas nu alleen nog functioneel in het Engels.

Het systeem Polisis is te gebruiken via de Pribot.org-website en geeft de mogelijkheid met een chatbot te praten of gewoon een hele privacy-policy door de kunstmatige intelligentie te laten onderzoeken.

In dat laatste geval krijgt u een stroomdiagram te zien met versimpelde uitleg of het hele artikel uit de privacy policy. Wat doet uw website met gebruiksvoorwaarden?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6300121). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.