Managed hosting door True

Discussie

'Barcelona zegt ja tegen open source, München nee'

 

Open source software

Het stadsbestuur van de Catalaanse hoofdstad Barcelona heeft besloten vol in te zetten op het Public Money, Public Code-initiatief van de Free Software Foundation Europe (FSFE). De eerste stap hiervoor is het gebruiken van opensource-alternatieven van bestaande software om vervolgens de desktops te migreren naar een Linux-distributie.

Aan de andere kant besloot het huidige stadsbestuur van München juist te stoppen met het gebruik van hun 'eigen' Linux-OS ' LiMux met als hoofdreden dat het te veel geld zou hebben gekost, al schrijven sommigen het ook toe aan het veranderde klimaat bij de gemeenteraad.

Barcelona kiest wat dat betreft een veiliger route en gaat geen eigen distro gebruiken. Waarschijnlijk kiest de stad voor Ubuntu omdat hier al een tijdje mee getest wordt. Naast het publiek-geld-publieke-code-initiatief, is ook de kostenkant voor de gemeente belangrijk: softwarelicenties kosten de gemeente te veel.

Kiest Barcelona een werkbaarder pad door eerst vrijwel alle software te vervangen door oss-alternatieven alvorens over te stappen naar een opensource-desktop of blijft het een heilloze weg? Wat denk jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6281795). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.