Managed hosting door True

Discussie

'Blockchains voor overheidsdiensten'

 

Blockchain

Afgelopen week schreef de Groene Amsterdammer een groot artikel over het gebruik van blockchaintechnologie bij bepaalde overheidsdiensten, zoals het administratief verzorgen van de verschillende potjes waarover bijstandsmoeders mogen beschikken (en direct de betalingen af te handelen bij ondernemers die deelnemen aan het programma).

Of we het met de verderop in het stuk door de auteur ontrafelde - vermeende - ideologie eens zijn of niet, het laat wel zien dat het gebruik van bepaalde blockchains in bepaalde gevallen misschien heel interessant kan zijn. Maar het laat mogelijk ook zien dat vrij simpele transacties extreem ingewikkeld gemaakt zijn, waardoor een op een blockchain gebaseerde oplossing ineens heel handig lijkt.

Was in dit geval een blockchain nodig of laat het juist een gemeente zien die heel graag iets nieuws wil waar eigenlijk een betere, bestaande oplossing voor is?

Wat denk jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6280861). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.