Managed hosting door True

Discussie

'Zelfrijdende auto's vinden hun plaats in echte wereld'

 

Zelfrijdende auto

Zelfrijdende auto's zullen binnenkort de snelwegen bevolken. Dat lijkt helemaal geen probleem: duidelijke regels. Heel binair. Maar hoe zit het met drukke binnensteden of andere onlogische locaties?

Verschillende onderzoekers verwachten dat we binnenkort overal de zelfrijdende auto los kunnen laten, maar anderen denken daar heel anders over. In het eerste geval gaan onderzoekers er vanuit dat kunstmatige intelligentie in samenwerking met een hele verzameling aan sensoren alles kunnen waarnemen en interpreteren.

Dat is anders in het tweede geval, namelijk dat het stuk van de snelweg af veel te complex is doordat mensen, huisdieren en wat al niet meer, niet binair functioneren.

De grote vraag is of de volgende generatie telematica al vooruit kan met de ingewikkelde buitenwereld of niet. Of moet de buitenwereld zich dan maar aanpassen?

Wat denk jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6273414). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.