Managed hosting door True

Discussie

‘Capgemini versus SVB wordt verstrekkend precedent’

 

Rechtspraak

Capgemini versus de SVB stevent af op een hoger beroep. Ongeacht de uitkomst een toekomstbepalende zaak. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het geschil tussen Capgemini en voormalig klant SVB (de Sociale Verzekeringsbank) stevent af op een hoger beroep, wat de it-leverancier betreft. Die geeft namelijk aan de uitspraak van het scheidsgerecht te willen aanvechten. Het Nederlands Arbitrage Instituut heeft Cap ‘veroordeeld’ tot betaling van 22,8 miljoen euro schadevergoeding aan de SVB. Die it-afnemer moet op zijn beurt trouwens 1,5 miljoen euro betalen aan Capgemini.

De hele zaak draait om een mislukt it-project: de bouw van het Multiregelingensysteem (MRS). Dat beoogde systeem is uiteindelijk afgeblazen, wat de SVB zeker 43 miljoen euro heeft gekost. De forse ‘boete’ die nu is opgelegd aan Capgemini is een significant signaal voor andere grote ict-projecten en kan grote impact hebben. Hetzelfde geldt voor het hoger beroep dat de it-dienstverlener nastreeeft. Of de uitkomst nu in het voordeel van Capgemini of van de SVB is, deze zaak wordt een verstrekkend precedent.

Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6223211). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.