Managed hosting door True

Discussie

‘AV volgt logisch het lot van OS, Flash en browser’

 

Eugene Kaspersky

Kaspersky’s antivirus (AV) zou meervoudig zijn gehackt om elders binnen te dringen. Logisch. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Securityleverancier Kaspersky Lab zou zijn gehackt door Israëlische spionnen die daarbij op Russische hackers in het bedrijfsnetwerk zijn gestuit. Dit melden The New York Times en The Washington Post, op basis van anonieme overheidsbronnen. Deze onthulling volgt op berichtgeving van The Wall Street Journal dat Russische overheidshackers via Kaspersky-software hun handen hebben gelegd op vertrouwelijk materiaal en hacksoftware van de NSA.

Een onderaannemer van de Amerikaanse inlichtingendienst zou - tegen de regels in - bestanden mee naar huis hebben genomen en op zijn eigen computer hebben gezet. De daar draaiende securitysoftware van Kaspersky zou de geheime NSA-data hebben gedetecteerd. Het ging namelijk niet alleen om informatie over hoe de NSA weet binnen te dringen op computernetwerken, maar ook om concrete softwarecode waarmee dat stille penetratiewerk wordt verricht. Kaspersky-ceo Eugene Kaspersky ontkent dat zijn bedrijf willens en wetens meewerkt met welke overheid dan ook. Los van collaboratie of infiltratie is er het logische feit dat securitysoftware een aantrekkelijk hackdoelwit is, voor aanvallers en onderzoekers. AV volgt het lot van besturingssystemen (os’en), Flash plug-ins en webbrowsers.

Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6222145). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.