Managed hosting door True

Discussie

‘DigiD-betalingsplan zet rem op digitaal Nederland’

 

DigiD-gebruik gaat burgers geld kosten, wat digitaal Nederland ernstig belemmert. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

DigiD en de Berichtenbox van Mijnoverheid gaan geld vragen voor het gebruik van die digitale diensten. Deze kostenpost is in eerste instantie voor grote, aanhakende gebruikers. Denk aan overheidsinstanties zoals gemeenten, de Belastingdienst en het UWV. Maar denk ook aan pensioenfondsen, die hiermee volgens de Volkskrant een onverwachte kostenpost van ruim twee miljoen euro voor de kiezen krijgen. De pensioenfondsen zullen deze nieuwe kosten ongetwijfeld doorberekenen aan de eindgebruiker.

En die eindgebruiker betaalt als belastingplichtige burger al voor deze e-diensten van de overheid. Diezelfde Rijksoverheid betaalde tot op heden de kosten voor het gebruik van identiteitsdienst DigiD en communicatiedienst de Berichtenbox (van de portalsite Mijnoverheid). In juli is echter besloten dat de rekening elders neergelegd moest worden. Elke succesvolle DigiD-inlog zou veertien eurocent gaan kosten en elk verstuurd elektronisch bericht via de Berichtenbox nog eens 57 eurocent. Deze facturatie van digitale diensten zet een stevige rem op de digitalisering van Nederland. Of levert deze kostendreiging ook kansen op voor het ontluiken van alternatieven?

Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6213889). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.