Managed hosting door True

Discussie

‘Tech-diploma’s zijn controversiële kwestie’

 

Certificaat

Ict-certificeringen en -diploma’s zijn nietszeggend en toch ook een barometer. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De grote hack bij de Amerikaanse kredietbeoordelaar Equifax heeft vele interessante aspecten. Naast de hete hangijzers van ict-security, updatebeleid, privacybescherming, afhandeling en aansprakelijkheid is er nog een element opgekomen met brede icr-impact. Namelijk de kwestie van tech-diploma’s en of die wel/niet iets zeggen.

De hack, waarbij financiële details over 143 miljoen mensen zijn gestolen, heeft twee topmensen van Equifax de baan gekost: de cio en de cso/ciso. Laatstgenoemde blijkt volgens sommige critici ‘niet bevoegd’ te zijn geweest, want ze heeft kunst en muziek gestudeerd. Haar cv (inmiddels verdwenen van zakelijk social network LinkedIn) zou geen opleidingen of certificeringen voor ict en ict-security bevatten, wat haar daarmee ongeschikt zou maken voor de functie van cso/ciso.

Op social media en blogs is dit gebrek aan formele opleiding op twee manieren aangegrepen. Enerzijds met bashing en kritiek, anderzijds juist met bijval. Zo dragen nu veel andere it’ers uit dat zij zónder de ‘juiste’ opleiding toch veel hebben bereikt in hun tech-vakgebied. Inzet, ervaring en andere factoren zijn belangrijk. Ict-certificeringen en -diploma’s zijn nietszeggend. Hoewel, ze zijn toch ook een barometer.

Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6209578). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.