Managed hosting door True

Facebook geeft Workplace ander uiterlijk

 

Facebook

Of een van de vele andere kantoorchat-softwarepakketten. De koning van de afleidinigswebsites en apps, Facebook, en al zijn onderdelen als Whatsapp en Instagram, wil u verleiden hun kantoorbabbelapp te gaan gebruiken, Workplace. Ziet u wat in deze originele oplossing voor dit soort apps?

Wellicht moet u eerst even het 1:23 minuut durende  filmpje bekijken. Het is duidelijk, de focus van Workplace ligt op… juist, focus. Minder afleiding door plingelende belletjes, pop ups et cetera. 

Het grote nadeel - of juist voordeel - van Workplace tot nu toe is dat het vooral heel erg op Facebook lijkt en dat is nogal veranderd in het nieuwe design. De voor velen vertrouwde notificatiebalk in de rechterbovenhoek met alle afleidende rode balletjes met witte cijfertjes om vervolgens verder te gaan in een dock aan de linkerzijde van het scherm waar de juiste groep of werkchat geselecteerd kon worden, is vervangen. 

Al wat overblijft is een navigatiebalk aan de linkerzijde van het scherm, vergelijkbaar met email-client Spark. Omdat het Facebookteam voor consumenten toch bezig is met een verandering van de normale webapp, kon het team wat rigoreuze beslissingen nemen. 

Aan de andere kant is het ook weer niet zo heel erg veranderd. Nou ja, verandering of niet. Heeft u ervaring met of bent u benieuwd naar Facebooks Workplace?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6778418). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Digital Workplace

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.