Managed hosting door True

Weer een desktopconvertible gekilled

 

Samsung was bezig met een project waarmee een volledige Ubuntu-versie vanaf of op de smartphone gedraaid kon worden en ook met gebruik van een dock waarmee het geheel op een normaal computerscherm tevoorschijn gehaald kon worden. Maar het stopt, ziet u iets in dit soort 'convertibles'?

Het Koreaanse bedrijf was niet bepaald de eerste die met telefoons experimenteerde waarmee een volledige desktopervaring via een dock gebruikt kon worden. Microsoft experimenteerde ermee met Windows 10 dat een 'geünificeerd' platform voor desktop, laptop, tablet en smartphone moest worden en Canonical, het bedrijf achter Ubuntu, pakte medio 2015 groot uit met Convergence dat in 2017 definitief werd gestaakt

Met DeX wilde Samsung een volledige Linux-ervaring bovenop Android brengen, maar dat is nu met Android 10 de nek om gedraaid. Spijtig, maar het is niet anders. Gebruikers van de bèta-versie moeten vooral niet updaten naar Android 10, anders is het gedaan met de pret. Nou ja, wie wil er nou op een bèta blijven draaien.

Wat denkt u, is er überhaupt een markt voor dit soort apparaten of convergeert de smartphone in de toekomst op heel andere wijze naar dat multi-purpose-apparaat?

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6821139). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.